به گزارش آرانیوس، در پی ابلاغ نامه وزارت جهاد کشاورزی به رئیس سازمان توسعه تجارت در خصوص صادرات نان با آرد غیرمستقیم، بازار گمانه زنی ها، پرسش ها و واکنش ها نسبت به این موضوع داغ شد و گفت و گو در مورد افزایش یافت. سوال این است که آیا با وجود کمبود و بی کیفیتی آرد در برخی مناطق می توان به فکر صادرات آرد بود یا همزمان با صادرات آرد، بازار داخلی با مصرف بالا با بحران مواجه نخواهد شد؟ این مسائل در استان تهران که تهیه آرد و نان گاهی با مشکل مواجه می شود داغتر است. انتقال آرد یارانه ای خارج از شبکه به ویژه در شهرستان های تهران گاهی با مشکل مواجه می شود و گاهی مقادیر زیادی آرد یارانه ای در انبارهای غیر ایمن کشف و ضبط می شود. همچنین در برخی از مناطق منطقه نیز مردم از پخت ناکافی نان، کیفیت پایین، گرانی و عدم رعایت موازین بهداشتی گلایه دارند. وجود صف های طولانی و شلوغ درب برخی از نانوایی ها و گلایه مردم از کمبود نان تنها یک معنا می تواند داشته باشد و آن اینکه سهمیه آرد فعلی نانوایی ها برای تامین نان مردم در برخی مناطق کافی نیست. . سوال این است که آیا در چنین شرایطی می توان از صادرات نان صحبت کرد و نان تهران را در سبد صادراتی کشور قرار داد یا خیر؟! این سوال را از رئیس کارگروه آرد و نان استان تهران پرسیدیم. محمد علیمهری به ما گفت که مجوز صادرات نان را دریافت کرده ایم اما سازوکار و جزئیات این مصوبه، نحوه اجرای آن و اهداف صادرات آن هنوز مشخص نیست. معاون اقتصادی استاندار تهران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، اظهار داشت: پیش از این پیشنهاد شده بود در ازای واردات موقت گندم، آرد صادر شود که بر این اساس شرکت های خصوصی می توانند در صورت واردات، نیمی از این میزان را دریافت کنند. واردات گندم و پس از تبدیل آن به آرد و صادرات آرد. به گفته علیمهری، صادرات آرد در کنار بالا بردن کیفیت گندم داخلی باعث افزایش صادرات و ارزآوری شده و مشکل نقدینگی کشور برای واردات گندم را تا حدودی حل می کند، بنابراین نیازی به هزینه دولت نیست. . منابع آن برای واردات گندم است، زیرا بخش خصوصی مسئول آن است و گندم وارد می شود. تصویب و اجرای طرح صادرات آرد آن چیزی نیست که می گوید و نخواهد بود و اولین بلایی که آن را تهدید می کند تخلفات و فروش خارج از شبکه آرد یارانه ای و به عبارتی فروش و صادرات آرد یارانه ای است. که فقط باید در داخل کشور استفاده شود.. اما علیمهری معتقد است اگر صادرات با برنامه ریزی و کنترل انجام شود منجر به افزایش تخلفات نانوایی ها و صادرات آرد ترجیحی می شود. در واقع مقدار مشخصی صادرات برای واردات گندم انجام خواهد شد. مثلاً واردکننده مجاز است 100 تن گندم وارد کند و پس از تبدیل آن به آرد، نیمی از واردات یعنی 50 تن را برای صادرات کنار بگذارد. به گفته وی، در این زمینه می توان با واردات گندم مرغوب، کیفیت آرد داخلی را افزایش داد، مشروط بر اینکه در این طرح مشخص شود در ازای حجم گندم وارداتی، امکان صادرات آرد وجود دارد. معاون اقتصادی استاندار تهران تاکید می کند که صادرات باید در ازای واردات باشد و اگر واردات در این زمینه لحاظ نشود امکان صادرات وجود ندارد. علیمهری با بیان اینکه اگر گندم وارد منطقه تهران نکنیم، آرد صادراتی نداریم، گفت: صادرات نداریم. از جمله نکات دیگری که در بحث صادرات آرد مطرح شد و به عبارتی نگرانی، کیفیت پایین آرد داخلی است که در صورت صادرات باعث نارضایتی مشتریان می شود. اگرچه علیمهری معتقد است که همه آردهای داخلی بی کیفیت نیستند، اما میگوید: «گندم تولید شده در کشور کیفیتهای متفاوتی دارد و گندم مرغوب در استانهای گلستان، خوزستان، ایلام و برخی از استانهای فارس تولید میشود و گندم بیکیفیت است. معاون اقتصادی استاندار تهران می گوید با وجود تولید گندم مرغوب در برخی نقاط کشور، بیشتر آردی که مصرف می کنیم کیفیت بالایی ندارد، زیرا گندم با کیفیت های مختلف مخلوط و در کارخانه ها به گردش در می آید. البته پیگیری هایی برای رفع مشکل انجام شد، هنوز هیچکس نمی داند هدف از اجرای طرح صادرات نان چیست، حداقل معاون استاندار تهران اعلام کرده که از این موضوع بی اطلاع است و می گوید: تنها چیزی که وجود دارد. می دانم در شرایط فعلی صادرات از منطقه تهران بعید است مگر اینکه در کارخانه ها آرد جداگانه تولید و به متقاضیان داده شود.علیمهری اضافه می کند که البته اگر بحث صادرات نان نان خوش طعم و حجیم باشد، مناسب است. می توان مسیر و فرآیندی را برای آن در نظر گرفت و به درخواست متقاضیان قیمت آن را تعیین کرد. معاون اقتصادی استاندار تهران صرف نظر از هدف و انگیزه اجرای این طرح معتقد است صادرات نان با آرد بدون کمک به کشورهای همسایه سودمند خواهد بود، زیرا تفاوت قابل توجهی در قیمت آرد در داخل و خارج از کشور وجود دارد. کشور.