اما تصمیمگیری در این مورد تنها به عهده او نیست و نخستوزیر بریتانیا ممکن است مجبور به درخواست تمدید مهلت از سوی اتحادیه اروپا شود. به طور خودکار از کالاهای وارداتی به ایرلند شمالی از بریتانیا عوارض تعلق نمیگیرد. اما اگر احتمال داده شود این کالاها ممکن است به جمهوری ایرلند صادر شود، چون جمهوری ایرلند مشمول اتحادیه گمرکی اروپا است، عوارض دریافت خواهد شد. مطابق مصوبه پارلمان، اگر بریتانیا تا موعد فعلی برگزیت برای خروج از اتحادیه اروپا با آن به توافقی نرسد، نخستوزیر باید خواهان فرصت بیشتر و تعویق مهلت خروج از اتحادیه شود. کلمه برگزیت مخفف عبارت «British Exit» و به معنی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپاست. به طور کلی، تغییرات پس از Brexit و اجرای قوانین جدید در بریتانیا باعث شده است که صادرکنندگان مواد غذایی با مشکلات و چالشهای جدیدی مواجه شوند.
برای این کار، تدابیری در توافقنامه اولیه خروج در نظر گرفته شده که به «حصار ایرلند شمالی» معروف بود؛ ولی این بخش توافقنامه در بریتانیا جنجالساز شد و نمایندگان با آن مخالفت کردند. پس از روی کار آمدن بوریس جانسون به عنوان نخستوزیر بریتانیا، او دوباره مذاکره با اتحادیه اروپا را از سر گرفت و سران اتحادیه ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر) یک توافقنامه جدید را تأیید کردند. طبق این توافقنامه، پس از خروج یک دوره تقریباً یکساله «گذار» (تا پایان سال ۲۰۲۰) آغاز میشود که در آن وضعیت فعلی روابط تجاری حفظ میشود تا دو طرف بتوانند درباره امضای یک پیمان تجارت آزاد مذاکره کنند. خروج از اتحادیه اروپا همچنین به معنای تغییراتی در قوانین مربوط به جابجایی آزاد نیروی کار و معرفی یک سیستم مهاجرت مبتنی بر امتیاز بود که شکایاتی را از سوی برخی بخشها که انتظار نمی رفت برانگیخت.
تنها شرطش این است که تصمیم به ماندن در اتحادیه «در فرآیندی دمکراتیک» گرفته شده باشد؛ به این معنی که مثلاً این موضوع به تصویب پارلمان بریتانیا رسیده باشد یا در یک همهپرسی دیگر، مردم بریتانیا به ماندن رأی داده باشند. پس از یک سال و نیم مذاکره، نوامبر ۲۰۱۸ دولت بریتانیا و اتحادیه اروپا بر سر یک متن ۵۸۵ صفحهای به توافق رسیدند. به عبارت دیگر خروج بریتانیا، اتحادیه اروپا را یکدستتر میکند و ممکن است راه تشکیل «اتحادیهای هر چه نزدیکتر» هموارتر شود. همین است که وقتی اروپا سه سال پیش با بحران ورود بیش از یک میلیون مهاجر مواجه شد و تصمیم گرفت آنها را بین کشورهای عضو تقسیم کند، بریتانیا از این سهمیهبندی مستثنی ماند.
اما آنچه مسلم است، انگلیس دیگر پس از اجرای رسمی برگزیت در نخستین روز از سال ۲۰۲۱ نمیتواند همچون گذشته در روند تصمیم گیری اتحادیه اروپا موثر باشد. کشورهای اتحادیه اروپا به ویژه آلمان و فرانسه به دنبال ایجاد و تقویب یک قطب مالی جدید در این اتحادیه و جایگزین کردن آن به جای انگلیس هستند. هرچند به نظر میرسد با توجه به موارد و دلایل ذکر شده این موضوع دست کم در کوتاه مدت و میان مدت موثر نباشد و انگلیس قطب مالی جهانی و منطقهای باقی بماند. وابستگی انگلیس به بخش خدمات مالیاهمیت بخش خدمات مالی برای انگلیس غیرقابل انکار است و وابستگی این کشور به این بخش چشمگیر است. براساس گزارش سال ۲۰۱۸، حدود ۱۱ درصد از تولید ناخالص داخلی انگلیس مربوط به درآمد بخش خدمات مالی است و ۷.۳ درصد از نیروی کار انگلیس (یک چهاردهم از جمعیت شاغل) در این بخش شاغل هستند.
مدیر اجرایی زنجیره مد Next و رئیس شرکت Wetherspoons، هر دو از برگزیت حمایت کردند. در تصویر بالا، خط سبز رنگ، میزان صادرات و خط قرمز رنگ، میزان واردات خودرو در منطقه یورو را نشان می دهد. افرادی که میخواهند برای کار یا زندگی یا تحصیل به بریتانیا بروند باید درخواست ویزا کرده و هزینه آن را بپردازند.